top of page
  • Writer's pictureViktorija Graubina

Rīgas 64.vidusskola

Updated: Feb 27, 2022

Rīgas 64.vidusskola- mūsu pašu otrās mājas-. Tā savos 50 pastāvēšanas gados izaudzinājusi ne vienu vien personību un ģēniju, un vēl šodien tā ir viena no lielākajām un zināmākajām Rīgas vidusskolām.



Ūnijas ielā 93 jau 50 gadus mājo Rīgas 64.vidusskola. 1971. gadā šeit izskanēja pirmais zvans uz stundu, un kopš tā laika šajā skolā daudz kas ir noticis, piedzīvots, pārdzīvots, izaudzis, izaudzināts, redzēts, dzirdēts, uzvarēts un izcīnīts.


''Rīgas 64.vidusskola - pamatīgas, noturīgas un konkurētspējīgas zināšanas, saturīgi pavadīts brīvais laiks, estētiska vide un sportisks, veselīgs dzīvesveids.
Mēs augam cienot viens otru, kļūstot radošāki un sasniedzot jaunas izcilības virsotnes.''


Šobrīd skola izpletusies jau divās ēkās - sākumskola Burtnieku ielā 34 un vidusskola Ūnijas ielā 93. Laika gaitā šajā skolā mācījušies un to absolvējuši dažādi sabiedrībā zināmi cilvēki, piemēram, basketbolists Andris Biedriņš, infektologs Uga Dumpis, aktieris Ivars Auziņš un daudzi citi. Runājot par aktieriem, šajā skolā jau kopš 1973. gada atvērta teātra novirziena klase. Šo gadu laikā skolu vadījuši 4 direktori, skolas skolēni piedalījušies neskaitāmos konkursos un projektos, skola saņēmusi pat Draudzīgā Aicinājuma balvu 2010.gadā.







Šīs skolas telpās notikuši visdažādākie piedzīvojumi, ko atceras skolas absolventi vēl šodien. Piedāvājam ieklausīties dažos no atmiņu stāstiem!



''Oooo!-Tas ir pirmais vārds, pirmais burts, pirmā skaņa, kuru no puiša mutes izdzirdēja meitene, kas stāvēja atspiedusies pret Rīgas 64. vidusskolas ķīmijas kabineta palodzi. Nav zināms vai tajā brīdī puisis bija meiteni pamanījis, bet priecīgais ‘Oooo!’ nebija veltīts viņai. To apliecina otrais vārds, kuru puisis teica -Kodoskops! Pie skolotāja galda stāvēja aparāts, kas uz caurspīdīgas plēves zīmētus attēlus vai rakstītu tekstu projicē uz baltas sienas vai ekrāna.Nākamajā brīdī puisis pavisam noteikti ieraudzīja meiteni pie loga. Tas bija skatiena zibsnis, šķietami īss, bet vienlaikus bezgalīgs.Pēc mēneša meitene kļuva par puiša līgavu. Līgo dienā tika svinētas kāzas. Meitenes vārds ir Līga. 1982.gada 9. februāris. Diena, kas izmainīja pasauli.''




Lai nokļūtu pie nākamā apskates objekta, turpiniet ceļu caur Purvciema pagalmiem:



408 views

Recent Posts

See All
bottom of page